پرسشی در مقام ایرانیت

نویسنده: ئالان حمیدی
ایجاد شده در تاریخ
0 0
06:02 2025 , February 21

اینجا دانشگاە کوردستان است  وشهر سنندج(سنە) مرکز استان جعلی کوردستان در کشور ایران.بلە استان جعلی کوردستان. نە از آن جهت کە اینجا نمی‌تواند کوردستان باشد بکە از آن‌جهت کە کورستان تنها اینجا نیست. تمامی این استان کوردستان پیشتر بخشی از استان پنجم کرمانشاە(کرماشان) بود بە همراە ایلام و حتی همدان.

 بلە کوردستان ،ایلام وکرماشان و بخشی از همان همدان و حتی لورستان هم هست .اگر بە منابع تاریخی و کتب مختلف مراجعە کنیم و بدون لکنت وترس حرف بزنیم  قطعا لورستان و تمام بختیاری هم جزو کوردستان محسوب می‌شوند .کوردستانی که تازه تنها بخش شرقیش درخاک کشور ایران واقع شده‌است. 

دستکم مطابق اقرار سرداراسعد بختیاری مردمان بختیاری تماما کورد هستند بنگرید که هنوز مرکز چهارمحال و بختیاری شهر کورد است. بله شهر کورد و منابع تاریخی متعدد هم بختیاری را کورد می‌داند همانند لک،کلهور سوران کورمانج و زازا و ... هرچند نگارنده قائل است به حق انتخاب ولی حقیقت و واقعیت هر دو را باید گفت.

 

البته برای بی‌اعتبار کردن ابن حقایق اگر شده از اعماق پستوهای تاریخ و آوردن عجیب‌ترین و غریب‌ترین اقوال  و قراردادن مفهومی استثنایی به جای مفهوم عام و روشن یک واژه ،چیزی بیابید از آن پرهیز نمی‌کنید و می‌گویید کورد به معنای چادرنشین هم بکار رفته است.شما از این نمی‌هراسید و ابایی هم ندارید که دست به هر کاری بزنید که مفهوم هویت ایرانی را حفظ کنید و مانع از تزلزل بیشتر و آشکارشدن ماهیت پر از ایرادش شوید.

برگردیم به دانشگاه کوردستان،.چه می‌شنوید سرود ای رقیب. سرود اقلیم کوردستان است. تیم ورزشی سلیمانیه وحلبچه در دانشگاه کوردستان حضور یافته و سرودشان نواخته می‌شود.طبیعی هم هست و باید نواخته شود. 

همانگونه که برای طرف ایرانی سرود جمهوری اسلامی نواخته می‌شود هرچند کورد باشد و حتی اندکی هم در دل  تعلقی به این سرود در خود حس نکنند. میدانم شما اینرا می‌فهمید چون شما‌هم اینرا سرود ملی خود نمی‌دانید تااینجایش حس مشترک است.یقینا اگر از شما پرسیده شود خواهید گفت سرود ای ایران ای مرز پرگهر سرود ملی و واقعی ایران است.همان سرودی  که ملودیش یک ملودی کوردی است و روح‌الله خالقی آهنگش را بدون ذکراثر به نام خود ثبت کرد و برای ارضای حس میهن‌پرستی با خوانندگی بنان و شعر حسین گل گلاب اجرا کردند تا  حس تحقیر حاصل از سیلی سرباز انگلیسی را بر صورت سرهنگ ایرانی در شهریور بیست جبران کرده باشند و در  روح ایرانیت دمیده باشند. جالب است که بدانید ملودی سرود ملی ترکیه هم که مفهوم نسبتا فاشیستی  دارد کوردی است و غصب شده است.

اما آیا مردم کورد هم همین حس را نسبت به این سرود ای ایران دارند که شما دارید؟ آیا می‌دانید اغلب دانشجویان و شرکت کنندگان کوردی که در دانشگاه کوردستان حضور دارند با سرود ای رقیب  آشنا هستند و نسبت به آن تعلق خاطر دارند دقیقا همان حسی که ممکن است شما به سرودای ایران داشته باشید.

بنگرید به سالن ورزشی و دقت کنید که اغلب داشجویان کورد ایرانی هم این سرود را می‌خوانند و آنرا از برند. در مورد آن چه فکر می کنید؟ کجای کارتان ایراد دارد؟ چرا این روح ملی را نتوانسته اید در همه جا بدمید؟ 

آیا اصلا این روح ملی واقعی است و قابل دمیدن؟

در اینجا قصدندارم به پاسخ این پرسش‌ها بپردازم پاسخش با خودتان و وجدانتان اما تنها اینرا می‌گویم که روح مشترک در داشته‌های مشترک و در کمال آزادی با طیب‌خاطر  ایجاد می‌شود نه با تحکم ،جعل و قلب حقایق،

قرارداداجتماعی عادلانه قراردادی‌است  که می‌تواند روح مشترک را معنا بخشد و سبب ایجادش شود در غیر این صورت مصنوعی‌است مثل بسیاری از چیزهایی که تاکنون دیده‌ایم.

تا به حقایق اعتراف نکنیم و ایرادات را نپذیریم و طرحی نو و شفاف برای آینده  درنیندازیم هرچه رشته کنیم پنبه می‌شود و گویی آب در هاون کوبیده‌ایم. 

قضاوت با خودتان. از ما تنها گفتن و طرح مساله بود.

نظر جدید